Непотрібна краса. Куди подіти білоцерківцям новорічну ялинку

У Києві, Рівному, Запоріжжі та інших містах України працюють майданчики для збору новорічних ялинок після свят. 

В Одесі жителі міста отримують цукерки, в обмін на вже непотрібні ялинки і сосни. Зробити це можна у спеціально відведеному місці, а не біля сміттєвих контейнерів. Всі зібрані ялинки направлятимуть в розплідник, де фахівці підприємства перероблять дерево на тирсу, які в подальшому будуть використовувати в виробничих потребах. При правильній підготовці цей матеріал може стати відмінним добривом, адже він допомагає уповільнити ріст бур'янів, зберегти вологу в ґрунті і знизити ризик зараження грунту хвороботворними мікроорганізмами.

У Білій Церкві «правильна» утилізація ялинок не розвинена. У більшості випадків новорічні дерева відправляються на смітник. Новорічні ялинки після свят у нашому місті приймає лише зоопарк «Олександрія». Дерева йдуть на корм тваринам і деяким птахам.  Єдина умова - дерева повинні бути без жодної прикраси, тому як залишки прикрас можуть нашкодити здоров'ю тварин. 


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе