У «Дії» з’явилися сповіщення про видачу кредитів на ваше ім’я

У додатку «Дія» з’явилася нова послуга — сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії. Функція працює за замовчуванням, оновлювати застосунок не потрібно.

Перевірка історії — обов’язкова процедура при оформленні кредитів. Якщо ви отримали сповіщення, що банк перевіряє вашу кредитну історію, щоб відкрити новий кредит, ви можете зв’язатися з підтримкою та заблокувати операцію.

Якщо в «Дії» приходить пуш, що на вас взяли новий кредит, а ви його не відкривали, то можна одразу із застосунку перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій та написати скаргу. 

Послугу Мінцифра впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій. Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою і наданням кредитних історій. У них є вся інформація про позичальників від банків, страхових компаній, лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових інститутів.

«Шахраї не зможуть оформити угоду в установах для мікрокредитів за допомогою ваших електронних документів, бо «Дія» з ними не працює. А щодо звичайних банків, тепер ніхто не може без вашого відома взяти кредит», — каже Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе