Закінчуються процес обстеження бомбосховищ в садочках і школах. Чи розпочнеться освітній процес на Київщині

До початку нового навчального року 2022-2023 рр. мають обстежити захисні споруди в усіх освітніх закладах України до 5 серпня 2022 року. 

На цьому наголосив  Міністр розвитку громад та територій України на позачерговому засіданні. В онлайн-режимі участь у ньому взяв очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, повідомляється на сайті КОВА

Під час свого виступу Олексій Кулеба зазначив, що всього в Київській області на обліку перебуває 583 захисні споруди — 143 сховища та 440 протирадіаційних укриттів, а також понад 10 тисяч найпростіших укриттів. Така кількість споруд дозволяє повністю забезпечити укриття всього населення Київської області.

Крім того, на початку липня в усіх районних військових адміністраціях та територіальних громадах області були створені комісії, що перевіряють стан готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та забезпечення їх потребами в питній воді та продуктах харчування.

Усього в Київській області 1353 заклади освіти, з них 1089 — комісії вже перевірили. Обстеження укриттів комісії планують завершити до 5 серпня. Докладаємо максимум зусиль, аби забезпечити дітям комфортні, та, головне, безпечні умови навчання
– прокоментував голова Київської ОВА.

Зокрема, Олексій Кулеба наголосив, що наразі ведеться робота щодо будівництва нових укриттів та приведення існуючих у стан готовності до використання за призначенням. Розробляються зміни до відповідних програм та досягнуті попередні домовленості з проектними організаціями щодо будівництва найпростіших укриттів в області.

За результатами засідання комісією вирішено в найкоротші терміни завершити обстеження всіх захисних споруд у закладах освіти України та обладнати їх усім необхідним.

Читайте також: В найближчі дні на  Київщині оголошено високий рівень пожежної небезпеки 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе