Від початку війни в Україні, 60% переселенців втратили роботу.

Від початку повномасштабної війни в Україні, за даними Міжнародної організації з міграції , 60% осіб, які мали роботу до свого переміщення, зараз її втратили. 

Згідно з дослідженням, яке проводилося з 17 по 23 липня, місячний дохід  родин 35% переселенців не перевищує 5 тис. грн, що на 1500 грн менше від мінімальної зарплати в Україні. Ситуація з працевлаштуванням ВПО є досить критичною і стає однією з причин, які спонукають людей повертатися додому.

Фінансова підтримка залишається найбільш гострою необхідністю як серед українців, які виїхали з домівок (потребує 71%), так і серед тих, хто залишився (60%). Серед найбільш затребуваних речей для переміщених осіб також засоби жіночої гігієни (потребують 39%), одяг, взуття та інші непродовольчі товари (36%), їжа (28%), ліки (26%).

Крім того, дослідження МОМ виявило гострі потреби з підготовкою до зими і у ВПО, і в тих, хто повернувся, і тих, хто не залишав домівки від початку повномасштабної війни.

"44 відсотки від усього опитаного населення сказали, що їм потрібна допомога з утепленням житла, така як ремонт або заміна вікон. А 26 відсотків внутрішньо переміщених бояться, що їм доведеться залишити своє нинішнє житло, оскільки воно не матиме достатнього опалення та теплоізоляції, щоб прожити в ньому зиму", – йдеться в дослідженні  МОМ.

В рідні місця повернулися вже 5,5 млн раніше переміщених людей, серед них 16 відсотків повернулися з-за кордону, решта – з інших територій України.
 Основними регіонами повернення є Київ і Київська область, а також Харківська, Одеська та Чернігівська області.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщеними офіційно зараз є понад 6,6 млн. осіб.Ця цифра становить 15% від загального населення України… 


Читайте також: На Білоцерківщині визнали недійсним договір оренди землі на 70 млн грн

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе