5 років позбавлення волі та 580 тис. грн - така ціна незаконної вирубки лісу для мешканця Білоцерківщини

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури суд визнав винним мешканця Київщини  у незаконній порубці лісових насаджень. 

Згідно (ч. 4 ст. 246 КК України) йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.  Також суд задовольнив  позов прокурора щодо стягнення із засудженого на користь держави 580 тис грн шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу - повідомляє Київська обласна прокуратура

У суді прокурори довели, що чоловік організував незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини через мережу Інтернет. До вказаної незаконної діяльності він залучив двох осіб, яких запевнив у наявності в нього всіх необхідних дозвільних документів на порубку лісових насаджень, хоча фактично їх не мав. 
Незаконно зрубані ясені, клени та дуби розпиляли на колоди та перевозили до місця проживання обвинуваченого для подальшої реалізації.

Відтак, без передбаченого законом дозволу вони здійснили порубку 61 дерева у лісі в межах Таращанської територіальної громади Білоцерківського району, що спричинило шкоду природному середовищу на суму понад 580 тис грн.

Читайте також: Розтяжка в лісі -  біля села Мотижин місцеві мешканці знайшли “подарунок" від  російських окупантів

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе