Чоловіків почнуть випускати за кордон - Мінекономіки назвало умови

З 1 вересня на порталі "Дія" за допомогою послуги "єВідрядження" чоловіки зможуть оформити дозвіл на робочу поїздку за кордон. Послуга буде доступна фізичним особам-підприємцям, а також юрособам.

Про це повідомляє Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко у Telegram - каналі Мінекономіки України. 

Отримати дозвіл на виїзд зможуть ФОПи або юридичні особи приватної форми власності, які відповідають таким критеріям:
- своєчасно подають податкову звітність;
- не мають заборгованості зі сплати ЄСВ;
- виплачують середню заробітну плату по юридичній особі чи ФОПу не менше 20 тис грн.

"Виїхати у відрядження матимуть можливість до 10 працівників підприємства, але не більше 10% від загальної їх кількості", - йдеться у повідомленні. 

Ще однією умовою для оформлення "єВідрядження" - внесення 200 тис грн застави на власний рахунок в Ощадбанку. Ці гроші перерахують підприємству, якщо людина повернеться з відрядження. В протилежному випадку вони підуть на потреби Міністерства оборони. Неповернення з-за кордону стане підставою заборони на оформлення нових дозволів для виїзду співробітників. Також вже діючі дозволи будуть скасовані.

 "Алгоритм оформлення дозволу максимально простий, швидкий та цифровізований. Заяву подаватимуть через портал «Дія», що унеможливить будь-які зловживання", - зазначає Міністерство економіки 

Очікується, що «єВідрядження» підвищить ефективність роботи українського бізнесу і це матиме позитивні наслідки для економіки держави. 

Читайте також: Небезпека ракетних ударів все ще існує - на Київщині з початку війни пролунало 353 сирени

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе