На Київщині агенти рф намагалися влаштуватися до ЗСУ

Контррозвідка СБУ затримала двох мешканців Вишгородщини, які працювали агентами росії й намагались влаштуватися до лав логістичних підрозділів Збройних сил України. 

Про це повідомила Служба безпеки України на своїй сторінці в Facebook.

За даними слідства, зрадники сприяли російським військам під час тимчасової окупації частини Київщини. У повідомленні СБУ вказано:

"Озброєні чоловіки брали активну участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили спротив загарбникам. Встановлено також, що зловмисники катували малолітнього хлопця за те, що він допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації окупантів."

Після звільнення Київщини агенти ворога залишились на території регіону та продовжили свою діяльність. 

Згвдно з даними СБУ, щоб розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ, інший – хотів "призватись" від однієї з територіальних громад поблизу Києва.

Контррозвідники своєчасно викрили плани посібників окупантів і задокументували їхні злочинні дії. Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили комплектуючі до саморобних вибухових пристроїв, а також засоби зв’язку, які ворожа агентура використовувала для комунікації з російськими "координаторами".

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру у державній зраді. Суд обрав колаборантам міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У яких країнах відтепер українці можуть використовувати свої персональні дані з "Дії "

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе