На Україну чекає найхолодніша зима за останні десятиліття: глава “Нафтогазу” закликав підготуватися.

Як заявив голова НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко, температура в приміщеннях буде на рівні 17–18°C, що приблизно на чотири градуси нижче за норму, і порадив українцям підготуватися до холодів. 

Про це пише  УНН з посиланням на The Guardian.

В повідомленні йдеться: "На випадок, якщо температура повітря на вулиці впаде до -10 градусів – українцям потрібно запастись теплим одягом, ковдрами та бути готовими до холодів" 

За словами Вітренко, опалювальний сезон в Україні настане пізніше і закінчиться раніше цієї зими. Це залежатиме від міжнародних партнерів України, які мають надати кошти для імпорту газу, а також можливі непередбачені обставини війни. Зокрема, якщо росія знищить газову інфраструктуру чи сприятиме подальшому скороченню постачання газу до Європи.

"Без фінансової підтримки нам не вистачатиме газу, а це означатиме, що у нас будуть дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми. Будуть відключення на великих ділянках", — повідомив голова "Нафтогазу".

Україні потрібно близько 10 мільярдів доларів на імпорт газу.

УНН додає :
" Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готова до опалювального сезону на 75%, але головний ризик – терористичні акти росії проти критичної інфраструктури, тому уряд виділив 1,4 млрд грн на обладнання, щоб реагувати у випадку необхідності.

Читайте також: Великобританія профінансує купівлю контейнерів для експорту українського зерна 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе