Великобританія профінансує купівлю контейнерів для експорту українського зерна

В рамках пакету підтримки «Укрзалізниці» від Великобританії планується придбати  понад 120 контейнерів для транспортування зерна.

 Допомогу обсягом 10 млн фунтів стерлінгів раніше було анонсовано Прем’єр-міністром Великобританії на саміті G7.

Про це повідомив міністр транспорту Великої Британії Ґрант Шеппс на онлайн-зустрічі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим.

В рамках цього пакету Британія надасть обладнання для ремонту мостів. Також країна готова надавати експертні консультації для розвитку української інфраструктури.

Оскільки Україна є одним із найбільших експортерів зерна у світі, то ці життєво важливі заходи допоможуть її економіці відновитися та зменшать тиск на світові ціни на продовольство. Своєю чергою це підтримає Чорноморську зернову ініціативу, що дозволяє безпечно експортувати зерно, продукти харчування та добрива з України захищеними транспортними коридорами
 — повідомляють в пресслужбі.

Читайте також: Мінсоцполітики передало до Всесвітньої продовольчої програми ООН список на виплату допомоги понад 276 тисячам людей 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе