Сьогодні, 29 серпня - День пам'яті захисників України

[hide][/hide]Сьогодні в Україні відзначають  День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Вшановуються військовослужбовці і учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

Саме цього дня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, 366 українських військових і правоохоронців. Ще 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. 

Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Саме тоді, коли тривали бої, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

В цей день, на всій території України  проводяться  низки пам'ятних та національно-патріотичних заходів, зокрема Всеукраїнської акції пам'яті «Сонях»,  приспускається Державний Прапор України, оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, обмежуються розважально-концертні заходи та трансляції на телебаченні й радіо, покладаються квіти до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України. 

Гідно вшануймо пам'ять наших земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вклонімося їх подвигу та героїзму. 
Ми глибоко співчуваємо батькам, дружинам, дітям та родинам всіх захиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цю важку біль втрати близької людини. Нехай там, де від тепер місце спочинку наших захисників, цвітуть соняхи! Нехай більше ніколи не повторяться трагічні події в житті українського народу!


Читайте також: На Україну чекає найхолодніша зима за останні десятиліття: глава "Нафтогазу" закликав підготуватися 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе