У Білій Церкві викрили адміністратора "бот-мережі", яка співпрацювала з окупантами

Спільно з СБУ та за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито та заблоковано функціонування підпільної "ботоферми", яка налічувала близько 5 тисяч фейкових Facebook-акаунтів, потужності яких використовувались для здійснення інформаційних атак проти України. 
Про це повідомили в Київській міській  Прокуратурі. 

За даними слідства, в своїх неіснуючих акаунтах організатори "ботоферми" поширювали інформацію, спрямовану на дискредитацію керівництва держави та Збройних Сил України. Також цією інформацією зловмисники спонукали до розпалювання панічних настроїв серед населення. 

Як повідомили в Прокуратурі, для того, щоб забопобігти викриттю та блокуванню фейкових акаунтів, використовувалися документи неіснуючих громадян України та сім-карти мобільних операторів зв'язку. 

У межах слідства правоохоронці провели обшук за місцем проживання одного з адміністраторів мережі, який проживає в м. Біла Церква. Під час обшуку в нього вилучили комп’ютерну техніку із технічним забезпеченням, яка використовувалася для функціонування "ботоферми".

Як повідомили в СБУ, за даними слідства, ботоферму на 5 тис. акаунтів створив та адміністрував 24-річний уродженець Запорізької області.

Його «клієнтами» були, зокрема, представники піар-підрозділів політичних партій і громадяни рф, які просувають в українському інформпросторі деструктивні та провокаційні матеріали.

Організатору ботоферми готують повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж) ККУ - повідомили в СБУ

Читайте також : Україна виходить з Об’єднаного інституту ядерних досліджень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе