Німеччина виділить Україні 200 млн євро для підтримки ВПО

Сьогодні, 4 вересня, влада Німеччини оголосила про виділення Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Подякував за це особисто під час зустрічі в Берліні з Федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За словами глави уряду, під час зустрічі він запропонував частину цієї допомоги спрямувати також на гранти ВПО для започаткування власної справи, зокрема в рамках урядової програми "єРобота".

"Наша команда готова опрацювати це питання з німецькою стороною", - наголосив Шмигаль.

Він зазначив, що під час зустрічі також обговорювалася реалізація плану відновлення України. "Федеральний міністр зазначила, що бачить перспективу відновлення шляхом використання потенціалу громад. Німеччина відіграла дуже важливу роль в успішній реформі децентралізації. Більшість голів громад позитивно проявили себе на початку російського вторгнення, залишилися з людьми і підтримували їх. Тому уряд і президент України переконані, що реформа повинна продовжуватися, а громади повинні ставати сильнішими", - наголосив глава уряду.

У свою чергу, міністр Шульце заявила, що Німеччина "стоятиме поруч з Україною стільки, скільки українська держава цього потребуватиме".

Читайте також: Україна виходить з Об’єднаного інституту ядерних досліджень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе