Жінки ще почекають - Міністерство оборони відтермінувало військовий облік

Взяття жінок на військових облік відтерміновується до 1 жовтня 2023 року. Відповідний указ підписав глава Міністерства оборони України Олексій Резніков.

Про це повідомила  заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook. 

Вона підкреслила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.

"Разом з тим, розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", - написала Маляр.

При цьому вона нагадала, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом.

"Цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання", - пояснила Маляр.

Вона додала і заяву Генштабу, який запевнив, досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Варто зазначити, що питання взяття жінок на військовий облік викликало широкий резонанс у суспільстві після того, коли Міноборони, відповідно до нового закону, оприлюднило перелік спеціальностей, за якими жінки мали б ставати на облік, згодом його дещо скоротили, але хвиля невдоволень і питання про заборону виїзду жінок за кордон все ж лунали дуже часто серед. Тепер же Міністерство фактично "заморозило" це питання ще на рік.

Читайте також: Невдовзі у Білій Церкві отримають нові квартири ті сім'ї, які втратили житло через бойові дії 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе