Перші подробиці про проєкт держбюджету на 2023 рік-Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розкрив деталі бюджету країни на наступний рік. Основну увагу при розрахунках було приділено сектору оборони та ВПК.

Пріоритети бюджету на 2023 рік — це збереження макрофінансової стабільності, фінансування Збройних сил і підтримка людей.

“Зрозуміло, що це буде бюджет воюючої країни… Понад трильйон гривень наступного року буде направлено на сектор безпеки та оборони”, – зазначив Зеленський у ході відеозвернення.

При цьому парламентарі не залишили без уваги і питання соціального забезпечення громадян. Глава держави запевнив, що виплати здійснюватимуться у повному обсязі. У 2023 році Кабмін повторно проведе індексацію пенсій. Нагадаємо, до кінця поточного року заплановано дві індексації – у жовтні та грудні.

Проте проєкт бюджету передбачає скорочення видатків. Зокрема, буде урізано бюджетування тих галузей, які не мають прямого відношення до обороноздатності або не впливають на економіку та культуру. При цьому урядову програму пільгового кредитування “5-7-9%” буде збережено.

Продовжать функціонування й інші програми, спрямовані на підтримку бізнесу та створення нових робочих місць. Водночас глава держави уточнив, що планується створення спеціального фонду відновлення, який наповнюватиметься за рахунок конфіскованих російських активів.

Читайте також: Попри війну український експорт зростає - серед лідерів олія та кукурудза 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе