48 котелень в закладах освіти на Київщині планують перевести на альтернативне опалення

Вчора, 9 вересня, пройшло засідання штабу з підготовки і забезпечення функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області під час осінньо-зимового періоду. 

Як повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, на засіданні учасники  проаналізували стан підготовки об’єктів
тепло-, водопостачання та водовідведення до опалювального сезон. Вони також обговорили рівень підготовки до зими котелень, заміну та ремонт теплових мереж, каналізаційних та насосних станцій, очисних споруд тощо.

За оперативною інформацією, наразі вже заготовлено понад 123 тис. тонн дров, 85 тонн пелет та брикетів. Також до зими заготовлено 150 тонн гранітного відсіву, 64 тонни технічної солі та близько 87 тонн піскосоляної суміші.

Також було обговорено енергоефективність під час опалювального сезону. Мова йшла про заміщення чи скорочення традиційних видів палива. Відомо, що  48 котелень закладів освіти планують перевести на альтернативне опалення. Також окремими компаніями заплановано перехід 52 котелень теплоенергетичних підприємств області з традиційних видів палива на альтернативні.

Сьогодні маємо всі передумови для сталого проходження опалювального сезону. Підготовка до зими йде відповідно до плану, але ми маємо усвідомлювати всі ризики. Тому готуємо теплове господарство, проводимо інвентаризацію приєднаного навантаження електричних мереж та систем теплопостачання. Тобто пропрацьовуємо всі можливі антикризові заходи
- сказав Микола Бойко, заступник очільника Київської ОВА. 

Читайте також: Допомога малим аграріям  - як отримати фінансування 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе