Мер Білої Церкви отримав підозру НАБУ. Йому інкримінують махінації з нерухомістю

23 вересня 2022 року НАБУ та САП повідомили чинному міському голові Білої Церкви про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді, повідомляє НАБУ. Йдеться про купівлю недобудови коштом місцевого бюджету за завищеною ціною. Зокрема, мова йде про недобудований центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). 

Слідство встановило, що у 2018 році Білоцерківська міська рада придбала недобудовану будівлю на вулиці Театральній за 24 млн грн під центр надання адміністративних послуг, хоча її ринкова вартість була набагато нижчою.

"Чиновник усвідомлював реалії, однак, на пропозицію пристав. Проте, щоб втілити її в життя, потрібно було вдатися до низки незаконних дій, а саме забезпечити підроблення звіту про оцінку майна та із використанням свого службового становища ввести в оману профільні комісії міськради та її депутатів, аби вони проголосували за виділення з місцевого бюджету коштів на купівлю недобудови. Що міський голова і забезпечив. Експертиза, проведена в межах розслідування НАБУ та САП, встановила незаконну переплату у більш ніж 8,73 млн грн." - йдеться у повідомленні.

Дії мера кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 4. ст. 358 (підроблення документів). Про підозру також повідомили ще двом учасникам корупційної схеми - власнику нерухомості (заочно) та оцінювачу. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе