Серед звільнених 22 вересня Азовців є білоцерківець

22 вересня Україна повернула з російського полону 215 людей, 108 з них – військові полку «Азов».

Серед українців, які повернулися: військовослужбовці, прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, бійці територіальної оборони, митники та цивільні особи. 

Серед тих, кого вдалося повернути на рідну землю - син Лесі Крижешевської, директорки Білоцерківської школи мистецтв #1 імені Юрія Павленка та голови Білоцерківського осередку ГО "Жінки зі сталі". 

Чому я широко не оголошую, що мій син був обміняний? Мого сина дійсно звільнили, але свої дії я звіряю з його бажаннями, а ми з ним домовилися, що радісні пости будуть після того, як вийдуть ВСІ!!! Герої Азовсталі - люди, з якими три місяці вони героїчно тримали оборону Маріуполя, і ще чотири виживали у жахливих умовах ув’язнення в Оленівській колонії. Хлопці, які вийшли, не дуже радіють, бо там, у полоні ще залишилися їхні друзі-побратими. Та і я не відчуваю повноти щастя, коли поряд у моїх подруг діти у рашистському полоні. 
Тож гуртуємося і боремося далі!!
 - написала Леся Крижешевська на своїй сторінці в Facebook. 

На запитання журналістів ТРК Крокус в пані Лесі про фізичний стан сина, жінка не стримувала материнських емоцій :

Фізичний стан сина мене шокував - мінус 45 кг, більшість з яких він втратив у полоні. Це ще раз підкреслює, що росія не виконує норми Міжнародного гуманітарного права. Тортури ворога голодом, навіть води не давали по кілька днів підірвали здоров‘я наших Героїв. Зараз вони проходять обстеження, лікування, а попереду тривала реабілітація. 


В свою чергу мати одного з військових полку «Азов», який поки що не повернувся з полону, пані Наталя, яка попросила не публікувати свого прізвища висловила сподівання, що переговорний процес розблоковано, тож і інші українські військові з часом теж зможуть повернутися додому.

«На жаль в цей обмін він (син Наталі – ред.) не потрапив, але в нас є надія. Це перший обмін такий масштабний після теракту в Оленівці, майже через півтора місяця, та він великий – 215 людей. Це дає нам надію, що переговорний процес пішов і що будуть наші хлопці та дівчата повертатися додому», – поділилася жінка.

Вона зазначила, що родичі військових продовжують контактувати з координаційним штабом із питань поводження з військовополоненими.

Ми шукаємо варіанти як розв'язати проблеми разом, а ГУР роблять свою роботу, ми це бачимо, хоч би що там було – це факт, ми це побачили»
– сказала мати полоненого. 

Боротьба продовжується, з полону мають повернутись всі! 

Читайте також: У Білій Церкві 28 вересня оголошено Днем жалоби за загиблими захисниками 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе