ДТЕК надало рекомендації як правильно вмикати електроприлади після стабілізаційного відключення

За розпорядженням НЕК «Укренерго» в Київській області щоденно відбуваються стабілізаційні відключення світла для того, аби підтримати енергосистему після ворожих обстрілів та руйнувань енергетичних об’єктів. 

При відновленні електропостачання після стабілізаційних відключень споживачі відразу вмикають потужні електроприлади. Це спричиняє одночасний значний ріст навантаження та аварії на електромережах. Як наслідок – мешканці повторно лишаються без світла, але вже через аварію на лініях.

Щоб цього уникнути, ДТЕК Київські регіональні електромережі просить дотримуватися простих правил розумного енергоспоживання. 

Рекомендації, як правильно включати електроприлади після стабілізаційного відключення: 

- Якщо зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком – від’єднайте від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях;

- Після того, як у вас з’явилось світло, одночасно не вмикайте всі енергоємні прилади – обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо. Якщо у вас вдома декілька енергоємних приладів, обмежтеся включенням в мережу одного приладу, а інший увімкніть вже після закінчення використання попереднього;

- Енергоємні прилади, що мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00 ранку;

- Споживачам, які мають в користуванні електродвигуни і насосні станції, рекомендовано відключати їх від мережі, адже електродвигуни дають надзвичайно високе навантаження під час свого пуску. Включайте їх в мережу через 20-30 хвилин після появи електроенергії. 

Бізнес-клієнтів просять відмовитись від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів. 

"Наразі дотримання цих простих рекомендацій – найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло",- написали в ДТЕК 

Читайте також: У Білій Церкві розпочалися стабілізаційні відключення світла 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе