У Київській ОВА заявили про «реальну загрозу» залишитися без світла на 2 тижні

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив про «реальну загрозу» залишитися без світла на два тижні через російські обстріли критичної інфраструктури України.

В інтерв’ю hromadske, відповідаючи на запитання, чи може статися повне вимкнення електроенергії, Кулеба відповів: «Так, якщо будуть продовжуватися ракетні обстріли нашої енергетичної інфраструктури, й ми не зможемо зберегти її завдяки ППО».

Це залежить від того, яких пошкоджень нам завдадуть. Якщо будуть пошкодження, які ми зможемо відновити за два тижні, то це свідчитиме про те, що нам два тижні потрібно протриматись. Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти й більше часу або, навпаки, менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови ураження. Тобто є реальна загроза, що ми на термін до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємося до цього
, – додав він.

За даними президента Володимира Зеленського, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури.

Читайте також: На території Київської області жодних евакуаційних заходів не відбувається - Олексій Кулеба 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе