Війна в «ДНР» з середини травня 2014 року кваліфікується в Гаазі як міжнародний збройний конфлікт під повним контролем росії

Гаазький суд кваліфікує війну в «ДНР» з середини травня 2014 року як міжнародний збройний конфлікт під повним контролем росії. 

 Про це заявила голландський експерт із правових питань Марієке де Хоон.

Що вирішив суд:

- У збитті рейсу MH17 винна рф, оскільки запуск ракети з ЗРК «Бук» здійснювався з території, підконтрольної бойовикам «ДНР». 
- Суд вважає, що росія підтримувала бойові дії в цьому районі – зокрема, низка підозрюваних, у тому числі ігор гіркін мають російське громадянство.
- З середини травня 2014 року Росія забезпечувала підготовку військових квазі-республіки.

Суд також вважає, що російських чиновників було залучено до планування атаки на літак.  Звільнити обвинувачених від відповідальності міг би «бойовий імунітет» — цей принцип свідчить, що відповідальність військового командування не настає за умов бойової обстановки чи проведення військових заходів. Однак, зазначає суд, цей принцип не застосовний у цьому випадку, оскільки обвинувачені не перебували в російській регулярній армії і росія не несла відповідальності за їхні дії.
 - Крім того, Гаазький суд назвав «Алмаз-Антей» компетентним у справі МН17. Експерти заявили про його зв'язок із російською владою, і тим самим переконливість свідчень співробітника корпорації під питанням.

Читайте також: Не дронами єдиними - за даними Reuters Іран готується передати рф ракети для атак по Україні 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе