21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

День Гідності та Свободи хоч і відносно молоде свято, але дуже важливе для українців, оскільки присвячене Помаранчевій революції 2004 та Революції Гідності 2014 років.

Особливого значення свято набуло в умовах повномасштабного вторгнення росії, яка прагне захопити наші землі та позбавити українців права обирати власне незалежне майбутнє.

День Гідності та Свободи можна назвати наступником Дня Свободи, який відзначали 22 листопада з 2005 по 2011 рік на честь Помаранчевої революції. Але це свято було скасовано указом екс-президента Віктора Януковича, який ухвалив відзначати День соборності та свободи 22 січня.

 День свободи заснував президент Віктор Ющенко у 2005 році на честь Помаранчевої революції, внаслідок якої Янукович зазнав поразки у третьому турі виборів.

21 листопада 2013 року розпочалися протести проти рішення тодішньої влади про призупинення курсу на вступ до ЄС та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Цей крок спричинив обурення українців.

Обстоюючи гідність та свободу, загинули 106 українців, понад дві тисячі отримали поранення.

День Гідності та Свободи було встановлено указом президента від 13 листопада 2014 року.

Наразі Україна живе в умовах повномасштабного вторгнення росії, яка під прикриттям міфічних «демілітаризації та денацифікації» прагне позбавити українців свободи та права самим обирати своє майбутнє, змусивши повернутися до колоніального минулого, від якого наша країна відмовилася. Українці продемонстрували прагнення жити у незалежній та вільній країні у двох революціях і доводять його зараз

Читайте також: Щонайменше 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу через війну 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе