Попереду важкі місяці, але Україна може уникнути повного блекауту - ДТЕК

Українські посадовці попередили, що країну чекає сувора зима, але вона може вистояти перед російськими ракетними ударами по її інфраструктурі.

Максим Тимченко, генеральний директор енергетичної компанії ДТЕК, висловив упевненість у тому, що «росіяни не мають шансів занурити Україну в темряву».

Про це написало видання CNN вчора, 3 грудня

У столиці, за його словами, компанія намагається запровадити «віялові контрольовані відключення електроенергії: 3-4 години подачі електроенергії, потім 4-годинна перерва. Така ситуація збережеться, сподіваємось, лише до наступного тижня, якщо не буде більше атаки. Але ми готові до подальших атак», – наголосив Тимченко.

За його словами, ударів зазнали всі шість електростанцій ДТЕК, причому деякі з них кілька разів. За його словами, станом на п'ятницю компанії вдалося повернути їх усі назад в мережу.

“Нам вдалося накопичити достатній запас вугілля для країни, а не тільки для нашої компанії. Ми маємо достатньо сховищ газу, щоб використовувати газ для виробництва електроенергії. Таким чином, ми маємо достатньо потужностей для всієї країни», – сказав Тимченко.

Проблема, однак, зі зв'язком та передачею, додав глава ДТЕК.

«Трансформатори, підстанції, високовольтні трансформатори – це те, чого нам не вистачало, і чому ми звертаємося до наших міжнародних партнерів. Частина обладнання вже на шляху до України», – сказав він.

Читайте також: Виснажити холодом - Михайло Подоляк висловив припущення щодо ракетного удару рф по Україні 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе