У Київській ОВА відбулася нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків у регіоні

Вчора, 12 грудня, в Київській ОВА пройшла міжвідомча нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків у регіоні.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

 Серед учасників заходу — заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, директор Департаменту інвестицій Міністерства економіки України Юлія Скубак, директор Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна та представники індустріальних парків Київщини.

Присутні обговорили поточний стан справ розвитку індустріальних парків Київщини та окреслили актуальну проблематику. Також визначили можливі шляхи вдосконалення законодавства щодо діяльності таких парків у пристоличному регіоні. 

Київщина має економічний, логістичний та інфраструктурний потенціал, важливо розвивати цю сферу та створювати сприятливі умови для її належного функціонування. Спільно напрацьовані рішення та пропозиції щодо подальшого розвитку індустріальних парків та промислових зон будуть враховані при підготовці програмних документів нового планового періоду. Тож закликаємо всіх до співпраці сьогодні, щоб наступного року в нас був дієвий шлях розвитку та відповідні інструменти
, — зазначила під час доповіді Наталія Погребна.

Усього в Київській області зареєстровано 11 індустріальних парків, ще два готуються до реєстрації в наступному році. Перший індустріальний парк у регіоні був зареєстрований у 2014 році, останній — у 2022 році.

Серед даних інфраструктурних об’єктів у Київському регіоні, які вже мають резидентів з реально працюючими заводами - помітно виділяється ідустріальний парк «Біла Церква». 

Читайте також: Прямували до столиці агітувати за "руський мір" - прикордонники Київщини затримали двох колаборантів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе