ВАКС заочно арештував одного з підозрюваних у справі про купівлю за завищеною ціною недобудови у Білій Церкві

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 14 грудня  обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою співвласнику недобудови в Білій Церкві по вул. Театральна. 

Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Його спільно з чинним міським головою Білої Церкви Геннадвєм Диким підозрюють у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді.

“Після затримання вказаної особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, слідством встановлено, що у 2018 році очільник міста вступив у змову із власником нерухомості та за 24 млн гривень придбав недобудову для потреб міста. Щоб приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. 

“У свою чергу мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. Висновки експертизи підтвердили, що реалізація цієї злочинної схеми завдала понад 8,73 млн гривень збитків”, – повідомили прокурори.

Читайте також: ВАКС продовжив обов'язки меру Білої Церкви Дикому 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе