Дешевих яєць не буде: росіяни знищили найбільшу птахофабрику в Європі

Росіяни розграбували та знищили найбільшу в Європі птахофабрику "Чорнобаївська". Втрати склали 12 мільярдів гривень, а сама ситуація є екологічним лихом.

Птахофабрика "Чорнобаївська" була ключовим для Херсонщини виробництвом. Крім цього, через дії окупантів загинули 4,4 мільйонів птахів, через що правоохоронні органи кваліфікували ситуацію в регіоні як екоцид.

На початку березня 2022 року росіяни окупували частину Херсонської області, зокрема під окупацію потрапила птахофабрика "Чорнобаївська". Регіон, а відповідно й виробництво, залишилось без електропостачання, без можливості годувати птахів, підвозити працівників до робочих місць та вивозити готову продукцію. Від спраги та голоду загинуло близько 4,4 мільйона курей.

Частину готової продукції й курей попри обстріли на початку наступу окупантів вдалося роздати місцевому населенню, але більша частина птахів загинула через неможливість її годування.

Загибель такої великої кількості птиці без можливості утилізації – це надзвичайна подія, екологічне лихо. Це питання стало настільки критичним, що окремо підіймалося на засіданні Генасамблеї ООН.

Читайте також: Росія готує близько 200 тис нових солдатів - Залужний 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе