Коли буде новий наступ росії - Резніков зробив важливу заяву

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що російська федерація серйозно готується до повторного наступу вже на початку наступного року.

Про це він заявив в інтерв'ю The Guardian.

За словами міністра, російські призовники готуються щонайменше три місяці. Це означає, що командування окупаційних військ намагається розпочати нову хвилю наступу, ймовірно, у лютому 2023 року: таке було у лютому 2022 року.

І хоча Україна зараз здатна успішно відбивати ракетні атаки, спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, є докази того, що кремль готує новий широкий наступ, наголосив Резніков.
Не оминув міністр увагою і часткову мобілізацію в росії: за його словами, половина з 300 тисяч "мобіків" після проходження мінімальної підготовки використовується для поповнення втрат на полі бою, а решту бережуть і ретельно готують для майбутніх наступальних операцій. Він додав, що друга частина мобілізованих - а це близько 150 тисяч осіб - вже готується в різних навчальних центрах.

Резніков очікує, що росія продовжить мобілізацію і після нинішньої хвилі, а тактику російської армії він назвав "м'ясорубкою" (коли в бій кидають якнайбільше людей, сподіваючись переважити менші за чисельністю українські війська).

Читайте також:  Росія готує близько 200 тис нових солдатів - Залужний 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе