У Білій Церкві на 14 років засудили молодика, який став "смотрящим" у СІЗО

В листопаді 2015 року в Білій Церкві, раніше неодноразово судимий неповнолітній схопив із землі гранітний камінь і вдарив ним по голові перехожого, з метою пограбування. Від удару потерпілий впав, а зловмисник завдав йому ще декілька ударів ногою по голові та вркав його речі, після чого втік. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Київщини, перебуваючи під вартою в слідчому ізоляторі, омолодик здобув авторитет серед ув’язнених і був призначений так званим смотрящим за частиною корпусів установи, де поширював свій злочинний вплив.

Використовуючи свої зв’язки з криміналітетом, злочинець створив групу і налагодив надходження наркотиків та сильнодіючих лікарських засобів на територію ізолятора та за його межами у столиці. Гроші від їх реалізації, зокрема і серед засуджених, направляв до так званого общака.

Суд визнав чоловіка винним у:

-    розбійному нападі, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України);
-    умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України)
-    незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті наркотичних засобів, передачі наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ч. 3 ст. 307 КК України);
-    використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу (ч. 3 ст. 306 КК України);
-    встановленні та поширенні злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України);
-    незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті сильнодіючих лікарських засобів (ч. 4 ст. 321 КК України).
 
Зловмисника засудили до 14 років та одного місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Читайте також: У Білій Церкві вчителька шиє білизну для військових: "Якщо бійцю некомфортно, то він і цілитися не зможе".
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе