На прощання з померлим Папою Римським Бенедиктом в першу добу прийшли 65 тисяч людей

За першу добу на прощання з померлим колишнім Папою Римським Бенедиктом, тіло якого перебуває у соборі Святого Петра, прийшли 65 тисяч людей. 

Черга сформувалася ще до 9 годин ранку, коли базиліку відкрили для відвідувачів. У ній - дуже різні люди, від щирих вірян до туристів, які випадково опинилися в Римі у ці дні. Перед допуском у чергу відвідувачів перевіряють металошукачами.

Людей суттєво менше, аніж під час прощання з Іоанном Павлом ІІ, коли середній час очікування у черзі складав 24 години і за усі дні прощання базиліку відвідали близько 3 млн вірян. Втім, відвідувачів виявилося удвічі більше, ніж прогнозовані префектурою Риму 30-35 тисяч. 

Нагадаємо, Бенедикт XVI помер в останній день 2022 року. Похорон відбудеться у четвер 5 січня. Відповідно до побажань Бенедикта він буде стриманішим, аніж зазвичай - офіційні делегації прибудуть лише з Італії та з рідної для Бенедикта Німеччини.

Бенедикт XVI помер у своїй резиденції у Ватикані у 95 років, майже через десять років після того, як пішов у відставку через хворобу.

У 2005 році йому було 78 років, коли він став одним із найстаріших Пап, яких коли-небудь обирали.

Бенедикт XVI, відомий у миру як Йозеф Ратцінґер, народився в німецькій Баварії у 1927 році. До обрання Папою Римським у 2005 році він 24 роки очолював Конгрегацію доктрини віри – наглядовий орган Ватикану, де став відомим своїми консервативними поглядами на богослов'я.

У лютому 2013 року Бенедикт став першим за шість століть Папою, який добровільно зрікся престолу, заявивши, що більше не має фізичних і душевних сил керувати церквою. Відтоді він жив у монастирі Mater Ecclesiae на території Ватикану.

Після зречення престолу колишній Папа присвятив своє життя молитвам і медитації. Водночас цей період життя затьмарили числення скандали, пов'язані з розбещенням неповнолітніх у католицькій церкві, зокрема й особиста бездіяльність Бенедикта в цьому.

В останні тижні Святий Престол повідомляв про погіршення здоров'я Папи-емерита й закликав молитись за нього.

Читайте також: Нічого святого - У Білій Церкві духовенство московського Патріархату перевідспівували загиблиго воїна 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе