У Білій Церкві організатори російської “фабрики тролів” розміщували комп’ютерне обладнання для "інформударів"

У Києві СБУ затримала організаторів російської “фабрики тролів”, які розміщували комп’ютерне обладнання для “інформударів” у Білій Церкві. Один з них - колишній охоронець, інший - колишній радянський військовий - нині пенсіонер.  

Про це повідомила пресслужба Служби Безпеки України у Telegram. 

Зловмисники поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів. 

Комп’ютерне обладнання для проведення «інформударів» та комунікації з російськими кураторами встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

Для масового «покриття» інтернет-простору зловмисники намагалися залучити нових учасників пропагандистського «осередку» кремля. У чатах обговорювалося питання про 5 тисяч рублів за місяць роботи. Тобто люди працюють проти України за копійки.

Встановлено, що як першоджерело інтернет-агенти використовували Телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського  блогера, який нараховує більше ніж 2,7 млн підписників.

«Тролі» поширювали його публікації через репости або під виглядом «власних» публікацій у соцмережах. 
Читайте також: На війні з окупантами загинув воїн з Білої Церкви Анатолій Здорик 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе