У Білій Церкві приватизували 28 га державного лісу - дії прокуратури

Білоцерківська окружна прокуратура через суд вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію права постійного користування, повернути земельну ділянку лісогосподарського призначення площею понад 28 га вартістю понад 1,9 млрд грн у власність держави.

Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури. 

Як розповіли у прокуратурі, земельну ділянку, що перебувала у державній власності, передали у постійне користування ДП “Білоцерківське лісове господарство” ще у 2005 році.

Проте, державний реєстратор без будь-яких правових підстав незаконно зареєстрував право постійного користування на неї за приватним товариством.

Реагуючи на виявлений факт, прокуратура направила позовну заяву до суду. Наразі Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом прокуратури.

Також, за цим фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 365-2 КК України. На даний час, досудове розслідування триває.

Читайте також: Білоцерківська громада отримала 11 терміналів Старлінк 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе