Що корисно знати про клавіатуру ноутбука?

Клавіатури — це пристрої для введення даних у системи комп'ютерів. Стандартне виконання включає всі 82 або 104 клавіші. Найпопулярнішою розкладкою клавіатури вважається розташування символів у послідовності QWERTY, проте існують менш поширені варіанти: AZERTY і QWERTZ.

Панель клавіатури включає наступні секції:

  • буквенна,
  • цифрова,
  • спеціальні символи,  
  • функціональні та керуючі клавіші.

Принцип роботи клавіатури

Всередині пристрою введення вбудовано електричну схему, яка під час роботи знаходиться під напругою. Кожна клавіша встановлена на рухомий механізм, званий ножицями або гойдалкою, і включає в свою конструкцію резинку струмопровідну. Отримане значення порівнюється системою з картою символів, що дозволяє дізнатися, яка кнопка спрацювала зараз. Коли клавіша повертається у вихідне положення, контакти теж розмикаються. У середньому робочий хід механізму вбирається у 1.5 мм.

Модифікації клавіатур у лептопах

У портативних комп'ютерах зустрічаються острівні та класичні типи конструкцій. У острівній версії ключі відокремлені один від одного перемичками, які утворюють рамку. У класичному виконанні елементи клавіатурної панелі розташовані в безпосередній близькості один до одного.

На що звернути увагу під час вибору клавіатури?

Найкраще шукати новий пристрій введення за персональним номером пристрою (PN). Наприклад, вибираючи нову деталь для лептопа Асус за номером тут, ми можемо бути впевнені, що клавіатура буде такою ж, як оригінальна. Якщо при пошуку використовуємо лише марку та модель ноутбука, то обов'язково потрібно звернути увагу на розміри панелі, конфігурацію шлейфу, розкладку та розмір клавіш, тип кріплень.

Клавіатура з підсвіткою?

Преміальні моделі ноутбуків мають функцію підсвічування клавіш. Якщо вам хочеться встановити таку ж варіацію клавіатури у свій лептоп, перевірте, чи є на системній платі відповідний конектор, зазвичай він має 2 або 4 контакти.

Що враховувати під час заміни клавіатури?

Дуже важливо звернути увагу на те, як було встановлено клавіатуру. якщо її можна встановити без розбирання корпусу, то із заміною впорається будь-який користувач. Якщо ж клавіатура інтегрована у верхню кришку, то без допомоги фахівців обійтися буде складно, оскільки зазвичай така панель кнопки встановлена на пластикових заклепках, які потрібно паяти.

Читайте також: Сьогодні у світі вшановують пам'ять жертв Голокосту.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе