В зв'язку з збільшенням ДТП через відсутність вуличного освітлення, патрульні нагадали про відповідальність самих пішоходів

Чи позначають себе білоцерківці світловідбиваючами елементами під час темної пори року, рухаючись узбіччя дороги чи перетинаючи її. 

Патрульні Білої Церкви нагадали пішоходам їхню відповідальність. 

Згідно п. 4.4. ПДР, у який було внесено зміни 2020 року, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. 

Яка відповідальність передбачена для пішоходів-порушників 

 Пішоходи, які ігнорують п. 4.4. ПДР можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальність за ч. 1 ст. 127 КУпАП: Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху (тобто, йдеться про порушення усіх вимог ПДР щодо пішоходів).

За таке правопорушення перебачений штраф у розмірі 255 гривень.

Читайте також: У Білій Церкві вантажівка збила пішохода 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе