Врятувати річку Рось: петиція, яку просував загиблий на війні активіст, набрала 25 тис. голосів

Петиція із закликом розробити і впровадити програму щодо збереження річки Рось набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. За порятунок річки боровся загиблий на війні активіст Олег Собченко. 

За порятунок річки боровся загиблий на війні активіст Олег Собченко.

Петицію про збереження річки Рось в пам’ять про побратима, зареєстрував громадський діяч Владлен Ковтун. За його словами, Рось чи не найбільше уособлює катастрофічну сукупність усіх наболілих проблем водних об’єктів України. Її басейн розташований на території чотирьох областей – Вінницької, Житомирської, Київської і Черкаської. До того ж на ній споруджені тринадцять малих гідроелектростанцій.

«Вчені все наполегливіше попереджають про надтривожну перспективу унеможливлення вже ближчим часом використання вод Росі у зв’язку з їх забрудненістю. Як наслідок – це призведе до величезних витрат бюджетних коштів для налагодження нової системи водозабезпечення всього регіону», – йдеться у петиції.

Президента просять доручити уряду розробку, ухвалення та належне виконання державної програми збереження річки та сталого розвитку в її басейні.

У пам’ять про Олега Собченка

Аеророзвідник Олег Собченко загинув 24 січня у Вугледарі на Донеччині під час артилерійського обстрілу.

У 2014-2016 рр Олег воював к складі добробатів. У лютому 2022 долучився до 72-і бригади імені Чорних Запорожців, героїчно захищаючи Київ під Мотижиним. 

Значну частину свого життя воїн присвятив громадській діяльності, зокрема порятунку річки Рось.

За словами побратима Олега Ігоря Луценка, на момент загибилі активіста петиція зібрала всього три тисячі голосів та ризикувала й надалі пролежати без руху та тихо померти. Однак зусиллями друзів та знайомих загиблого героя все ж вдалося зібрати необхідні 25 тисяч підписів. 

Читайте також: На Білоцерківщині одній з громад повернули 104 га земель промисловості вартістю 5 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе