Понад 33 тис старих ламп жителі Київщини вже обміняли на енергоощадні LED

Жителі Київської області станом на 14 лютого принесли до відділень Укрпошти 33 083 одиниці ламп розжарювання та обміняли їх на енергоощадні LED-лампи.

Про це повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів Київської ОВА. 

Загалом до центрів територіальних громад Київської області привезли 225 804 енергоощадних LED-ламп, що віддають у замін на старі лампи розжарювання.

Обмін можна здійснити у відділеннях Укрпошти в містах і селищах міського типу. Водночас з 26-27 лютого обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи зможуть ще й жителі сіл. 

Окрім цього, у застосунку Дія українці зможуть подати заявку на безоплатний обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи,  а потім отримати їх в одному з відділень Укрпошти. 

Щоб подати заяву про обмін лампочок у застосунку:

- авторизуйтесь у Дії;

- оберіть «Послуги» – «Обмін лампочок»;

- вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, в якому бажаєте отримати лампи;

- зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Після цього отримаєте push-сповіщення, що лампи є в обраному відділенні Укрпошти. Ви можете їх отримати протягом 5 робочих днів. Якщо за цей час не заберете лампи, то заява анулюються.

За підрахунками фахівців, перехід на енергоощадні лампи знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

Програма обміну підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Читайте також: Для чого в Білій Церкві перевіряють електромережі 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе