Судовий спір між білоцерківськими суддями та освітнім закладом - в чому суть позову


Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Київській області подало до суду на  Білоцерківський приватний ліцей  "МІЦВА-613" та на Білоцерківську міську раду. 

Суть даної позовної заяви - визнання недійсним та скасування рішення Білоцерківської міської ради щодо виділення земельної ділянки під будівництво нового сучасного освітнього закладу - ліцею «Освітні ресурси і технологічний тренінг» за адресою: вул. П.Скоропадського, 4 м. Біла Церква, та передачу її в постійне користування БПЛ "Міцва-613". 

Згідно допису в Facebook директорки БПЛ "Міцва-613" Нателли Андрющенко, дана земельна ділянка була виділена Білоцерківською міською радою в законний спосіб, зокрема після інвентаризації, шляхом депутатського голосування.

За словами директорки, для дотримання усіх норм ДБН, міська рада виділила землю, щоб збільшити ділянку для нормального функціювання закладу. Відповідне рішення про передачу у постійне користування даної ділянки було прийнято 28 грудня 2022 року. 



В чому суть судового спору? 

Позовні вимоги обґрунтовані позивачем тим, що рішення Білоцерківської міської ради Київської області № 3389-36-VIII від 28.12.2022 року "Про передачу земельної ділянки комунальної власності у постійне користування Білоцерківському приватному ліцею "МІЦВА-613"  та рішення про будівництво будівлі навчального закладу були прийняті всупереч положенням Цивільного кодексу України, Земельного кодексу України, Закону України "Про землеустрій, інших нормативно-правових актів за відсутності відповідних повноважень та правових підстав для їх прийняття". 

Фото спірної ділянки: 



В свою чергу Нателла Андрющенко наголосила:

" Як зазначають самі судді, користувалися вони земельною ділянкою «фактично», але без оформлення належних документів. 
Коли служителі Феміди зрозуміли, що передача землі відбулася в законний спосіб, мене було викликано на «Ковер» в високі кабінети, де на усі мої пояснення про те, що це надважливий соціальний проект, що новий заклад - це приклад державно-приватного партнерства, я отримала - Ви хто?  Да як ви посміли???? 

В розмові з журналістами ТРК Крокус Андрющенко зазначила, що на даний час генпідрядник несе збитки та довелося терміново переробляти генплан будівництва, щоб не користуватися даною ділянкою до отримання судових рішень. 

Згідно з крайньою ухвалою Господарського суду, проведення підготовчого засідання призначено на 01.03.2023 року. 

Що відомо про будівництво даного освітнього закладу в Білій Церкві? 

Єврейська громада Білої Церкви виграла інвестиції з міжнародного фонду на будівництво  пансіону на 100 місць для проживання та навчання дітей - сиріт, вимушених переселенців та інших соціально незахищених груп, утримання їх бере на себе благодійний фонд.

Основна умова благодійного фонду - будівля не може бути передана у приватну власність і має належати білоцерківській територіальній громаді. 
Школа - для усіх бажаючих, незалежно від національності! 
Умова інвестора - вивчати іврит як другу іноземну мову, традиції, історію, літературу єврейського народу та інформаційні технології. 
За 20 річну історію школи "Міцви-613" практика показала, що традиції та передові технології освіти Ізраїлю, Європи мають запит та високий суспільний рейтинг серед громади міста та області , - наголосила Нателла Андрющенко. 

ТРК Крокус надалі уважно слідкуватиме за даним судовим процесом.

Читайте також: Стартує онлайн-аукціон на приватизацію державного майна у Білій Церкві 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе