НБУ продасть акції Білоцерківської ТЕЦ за борги

Національний банк України за рішенням суду отримав можливість розпочати примусовий продаж акцій Білоцерківської ТЕЦ через заборгованість.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.

Наразі сума боргу становить 1,439 млрд грн.

Зазначається, що АТ «Білоцерківська Теплоелектроцентраль» у 2015 році уклало з НБУ договір застави корпоративних прав на частку в статутному капіталі, ставши поручителем банку «Фінанси та Кредит». Костянтин Жеваго, який на той час був власником банку, взяв на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості фінансової установи перед Національним банком.

Оскільки Жеваго не виконував взяті на себе зобов’язання за договором поруки, Національний банк у 2016 році звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва з позовом про стягнення заборгованості.

1 жовтня 2019 року суд повністю задовольнив позов, водночас відмовивши в зустрічному позові власнику банку про визнання недійсним договору поруки. Зараз рішення набрало законної сили. 

Нагадаємо, що Жеваго заарештували у Франції наприкінці грудня за запитом України. Його підозрюють у розтраті та відмиванні грошей, пов'язаних зі зникненням 113 млн $ із нині збанкрутілого банку «Фінанси та Кредит». Син Костянтина Жеваго Іван є формальним власником  телеканалу "Еспресо".  

Читайте також : Київська обласна прокуратура перевірить дії керівництва Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе