Голова МЗС заявив, що Інститут вивчення війни «переконаний у перемозі України»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в американського аналітичному центрі "Інститут вивчення війни" (ISW) переконані у перемозі України в повномасштабній війні проти РФ.

Про це він повідомив у своєму Facebook після зустрічі з директоркою ISW Кімберлі Каган.

Кулеба розповів, що зустрівся з Каган в межах поїздки до Брюсселя, Гааги та Нью-Йорка.

Він нагадав, що “це та сама організація з новинами від якої щоранку українці починаєте день”. ISW вже рік знаходиться в українських ЗМІ, адже експерти ISW регулярно надають аналіз бойових дій, прогнози їх розвитку, коментують, відповідають та оновлюють карту.

Як зауважив голова МЗС, вони з Каган обмінялися думками про те, що “ще і як можна зробити”.

“Було приємно почути саме від Кімберлі, що ISW переконаний в перемозі України. Вдячний команді ISW за їхній внесок у нашу перемогу у війні за реальність”, — йдеться в повідомленні.

ДОВІДКА
 Інститут вивчення війни (ISW) — американський аналітичний центр, заснований у 2007 році військовою історикинею Кімберлі Каган. Штаб-квартира знаходиться у Вашингтоні.

На думку ISW, російська влада вирішила проігнорувати перші роковини повномасштабної війни проти України, ймовірно через те, що військам РФ не вдалось досягти жодних з заявлених цілей та захопити нові території з липня 2022 року.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, Кремль, ймовірно, створює умови для проведення операції під фальшивим прапором на кордоні з Чернігівською областю в Україні та у Молдові.

Експерти Інституту вивчення війни проаналізували звернення президента РФ володимира путіна до Федеральних зборів зазначивши, що він не використав його для оголошення нових цілей у війні проти України. Найбільш вагомою стала заява Путіна про припинення участі Росії у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО).


Читайте також: Наслідки повномасштабної війни для екології Київщини - погляд з супутника 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе