На Білоцерківщині з'явиться перша у світі ІТ-пасіка

На Білоцерківщині з'явиться перша у світі ІТ-пасіка українсько-польських розробників AmoHive. 

Автоматизовані IТ-вулики українсько-польських розробників AmoHive отримали визнання на European Bee Award за те, що  кардинально змінюють майбутнє світового бджільництва.

Наразі смарт-вулики AmoHive встановлюють бджолярі у всьому світі. Але постійна пасіка, де проводитимуться навчання для дітей за напрямком – «Інформатика та бджільництво», з’явиться вперше саме в Україні. ІТ-пасіку планують відкрити в Білоцерківському районі. 

Про стартап

Українсько-польський стартап AmoHive розробив рішення допомоги вченим, які досліджують хвороби бджіл та наслідки їхнього невдалого зимування, а також створюють нові корми та ліки для комах. Команда інженерів, бджолярів та IT-спеціалістів  обладнала вулики сенсорами, які передають інформацію про стан вулика як всередині, так і ззовні.

Розробники AmoHive зауважують, що Україна є чи не найбільшою країною у світі щодо кількості бджолярів. Тож нашу країну часом називають батьківщиною бджільництва.

Читайте також: Причини, з яких ДСНС закликає не спалювати сухе листя, траву та гілки 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе