"Години Землі": в "Укренерго" просять українців не долучатися до акції – у чому причина

НЕК "Укренерго" закликала українців не "вестися" на заклики долучитися до "Години Землі", адже це не сприяє економії електроенергії, зате може дуже нашкодити енергосистемі.  

Про це повідомила пресслужба компанії в Telegram. 

"Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до "Години Землі" і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі!", - йдеться у заяві.

В "Укренерго" зауважили, що "на щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і призводить додаткової роботи диспетчерів".

"Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої – це закон фізики. Одночасне вимкнення світла – це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей,  особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах", - пояснює НЕК.

Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації – іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. 

"Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів Росії. Різке виключення, а потім включення  – коли Година Землі завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми. Найкращим внеском кожного буде щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби", - пояснили в "Укренерго". 

Там наголосили, що долучитися до ініціатив на протидію зміни клімату кожен може щоденно, розумно користуючись електроенергією: не вмикати одночасно багато потужних приладів і переносити споживання потужної побутової техніки на нічні години. 

"Година Землі" – це міжнародна акція Всесвітнього фонду природи WWF, котра проводиться останньої або передостанньої суботи березня, під час якої люди, організації та комерційні установи на одну годину вимикають зайве освітлення й електроприлади.  Захід спрямовано насамперед на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі (наслідків зміни клімату, згубної людської діяльності тощо), змусити людей задуматися і зупинити деградацію природного середовища планети.


Читайте також: Спати на одну годину менше - Україна в ніч на 26 березня переходить на літній час 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе