ЗСУ здійснили контрудар біля Авдіївки – ISW : яка ситуація в населеному пункті

ЗСУ здійснили контрудар біля Авдіївки –  пише в своєму звіті ISW (інститут вивчення війни). 

"Українські сили, ймовірно, здійснили контрудар на північний схід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, показують, що українські сили, ймовірно, відбили позиції на північний захід від Новоселівки (17 км на північний схід від Авдіївки) і просунулися впритул до населеного пункту", - йдеться у звіті.

Також аналітики спростували дані про те, що "вагнерівці" захопили залізничну станцію Бахмут-1, оскільки візуальних підтверджень цьому немає, та не підтвердили, те що росіяни захопили центральну частину Бахмута.

Вчора, 4 квітня, в ефірі Радіо Свобода голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що в Авдіївці Донецької області місцеві жителі відмовляються від евакуації і ховають дітей, які залишаються у місті, незважаючи на небезпеку постійних обстрілів з боку військ рф. 

Він нагадав про недавню трагедію, коли родина відмовилася евакуюватися з Авдіївки, а невдовзі внаслідок обстрілу загинула їхня 5-місячна дитина.

«Я не знаю, що у голові матері, яка залишилась жива з батьком і зараз вони, за нашою інформацією, шукають житло десь у Покровську чи Мирнограді? Чому не можна було цього зробити тиждень тому? Їх вмовляли. Навіть відео було, як цю жінку вмовляли їхати і як вона відмовлялась їхати», — сказав Барабаш.

Він сподівається, що найближчим часом вдасться вивезти всіх дітей, які залишаються у місті. Всього в Авдіївці залишається вісім дітей.

Барабаш розповів, що з Авдіївки виїхали 25% комунальників. Це вплинуло на кількість часу, коли у місті є мобільний зв’язок. Раніше, за його словами, до 20 години на добу був мобільний зв’язок, зараз — приблизно 10−12 годин.

Також з міста виїхали рятувальники ДСНС, правоохоронці поки що залишаються у місті.

У місті ще є питна вода, її надають цивільним. У лікарні надають допомогу двоє лікарів, чотири медсестри та чотири санітари.

Читайте також: Дата щорічної разової виплати ветеранам переноситься - коли чекати грошей 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе