На Київщині для участі в мультимедійному тесті вже зареєструвалося понад 1600 випускників

3 квітня розпочалась реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті 2023 року. Станом на 10 квітня вже зареєструвався 1661 випускник шкіл пристоличного регіону.

 Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Випускники шкіл та всі охочі мають змогу зареєструватися та обрати 3 предмети для складання національного мультипредметного тесту.

Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, на вибір – історія України; одна з іноземних мов, а саме англійська, німецька, французька або іспанська; біологія; хімія та фізика. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники з Київщини віддають перевагу історії України – понад 50% від зареєстрованих, а також іноземним мовам – 34%.

Учні, які знаходяться за межами України, також мають можливість вступати до закладів вищої освіти України за результатами НМТ. Уже в понад 20 країнах світу створюються спеціальні пункти тестування, мета яких – забезпечити рівні умови та доступ до освітніх послуг.

Процес реєстрації на участь у НМТ завершиться 3 травня.

Нагадаємо, у 2022/23 навчальному році в мережі закладів освіти області  налічується 638 шкіл. У цьому навчальному році закінчують навчання в 11 класах 11180 випускників закладів загальної середньої освіти.

Читайте також : Розпочалася реєстрація для участі в тестуванні 2023 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе