Сьогодні розпочалася реєстрація на НМТ-2023

Сьогодні розпочалася реєстрація на НМТ-2023. Період реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті триватиме з 3 квітня до 3 травня.  

Міністерство освіти та науки як і минулого року пропонує як альтернативу ЗНО провести вступне випробування для вступу до закладів вищої освіти у форматі Національного мультипредметного тесту.

Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Пропонується, щоби тест із міркувань безпеки випускники складали в один день. Він передбачатиме завдання з трьох предметів: обов'язково – українська мова та математика, один на вибір – історія України, іноземна мова, біологія, фізика чи хімія.

Для складання тесту буде відведено 180 хвилин, які вступник зможе розподілити на свій розсуд.

Тест проводитимуть у дві сесії. Основна сесія проходитиме у червні, додаткова — у червні-липні. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не здали тестування під час основної сесії.

Для випускників, які тимчасово перебувають за кордоном забезпечать можливість скласти тест у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу. 

Читайте також: В Україні почала діяти щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе