Україна у фокусі уваги на Лондонському книжковому ярмарку

Україна взяла участь у Лондонському книжковому ярмарку (5-7 квітня) під гаслом «Війна росії в Україні — не вигадка, а час діяти».

Національний стенд, зібраний зусиллями низки українських та міжнародних організацій, закликав учасників знайомитися з Україною, розуміти її й перекладати українські книжки.

 На першому за три роки «живому» Лондонському ярмарку були представлені найбільші гравці англомовного книжокового ринку, комерційні організації та національні стенди з усього світу — окрім росії. 

Основною темою українського національного стенда є експозиція «Зруйнована бібліотека», що містить меблі зі зруйнованих бібліотек України. Гасло стенда — «Чутливий вміст», що привертає увагу міжнародної спільноти до руйнування українських бібліотек, внаслідок повномасштабного вторгнення росії. 

Важливою частиною концепції стенда є ініційована Посольством України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії благодійна складова, спрямована на відновлення зруйнованих і пошкоджених бібліотек та поповнення бібліотечного книжкового фонду бібліотек з Чернігова, Бучі та інших регіонів, що постраждали внаслідок війни. 

Ярмарок пройде з 18 до 20 квітня, в Olympia London. Україна буде представлена на стенді номер 2B01, що завдяки підтримці організаторів ярмарку був наданий безплатно.

За три дні Лондонського книжкового ярмарку український стенд відвідало безліч видавців, журналістів, авторів, друкарів та інших учасників ярмарку, зокрема й посли Литви й Естонії. Представники видавничої галузі з більш як двадцяти країн висловлювали співчуття, бажання допомогти й реальні способи, у які підтримують українську галузь. Заклики починати й продовжувати стратегічну співпрацю й доносити до світу не тільки інформацію про війну, але й українську літературу не залишили відвідувачів стенду байдужими.

Волонтерки давали коментарі й інтерв’ю британським, латвійським і французьким журналістам. Тим часом видавці й перекладачі сканували QR-код на каталог прав українських видавців і цікавилися представленими на стенді 167-ма книжками. Свої контакти волонтерам на стенді залишило понад 70 представників зацікавлених у співпраці організацій. 

Читайте також : Українцям полегшили пошук прихистку за кордоном - інтерактивна мапа

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе