В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Сьогодні, у Велику суботу, 15 квітня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбулася щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню. 

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Вогонь із Єрусалиму розвозять у різні країни світу.

Повідомляється, що цього року ізраїльська поліція з міркувань безпеки суттєво обмежила присутність віруючих у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі – не більше 1800 осіб усередині, та 1200 – поряд зі святинею, а раніше церемонію дозволялося відвідати 10 тисячам людей.

Крім того, влада Ізраїлю закрила Храмову гору для іудеїв та туристів-немусульман до кінця Рамадану, який триватиме до 21 квітня.

Диво сходження Благодатного вогню цього року сталося о 14:50 за Києвом.

 Паломники вмивалися Благодатним вогнем, освячуючи обличчя, одяг та вітали один одного різними мовами "Христос Воскрес!" - "Воістину Воскрес!" Це момент загальної величезної радості, тому в Єрусалимі склалася традиція вітати один одного з Великоднем одразу після сходження вогню.

 Люди передавали Вогонь усім, хто був у храмі. Також його змогли отримати всі, хто очікує дива сходження біля храму та на вулицях старого міста. 

Щороку церемонію сходження Благодатного вогню перед Великоднем проводять грецький Єрусалимський православний патріархат і Єрусалимський патріархат Вірменської апостольської церкви. Чин сходження відбувається у Кувуклії (каплиці) Гробу Господнього.

Читайте також : Україна у фокусі уваги на Лондонському книжковому ярмарку 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе