Білоцерківський художник Леонід Маадир завершив роботу над картиною для благодійного аукціону

Художник з Білої Церкви Леонід Маадир завершив роботу над картиною "Україна - Єдина" й незабаром представить її на благодійному аукціоні. 

Картину "Україна - Єдина" розпочали малювати українські діти, які вимушено покинули Україну через війну, під час майстер-класу в картинній галереї в Берліні. Художник доопрацював картину, а у травні відбудеться благодійний аукціон для збору коштів для потреб Головного військового госпіталю.

Крім того, 18 березня я у Берліні відбулась благодійна творча зустріч із митцями з Київщини, яка спрямована на популяризацію української культури у світі. У приміщенні арт-студії Labos World e.V Анни Угрюмової свою творчість для переселенців з України презентували українська поетеса Тетяна Іванчук та український художник Леонід Маадир. Організатором мистецького заходу виступив голова Благодійного фонду "Українська громада" Олексій Усачов.

Леонід Маадир, роботи якого раніше виставлялися у Канаді, Німеччині, Венесуелі та Угорщині, представив присутнім картини сучасного мистецтва, а також провів майстер-клас як для дітей так і для дорослих у створенні нового полотна. Автор зауважив, що таким чином хоче нагадати, -  попри кордони українці лишаються одним цілим.

По завершенні заходу, за ініціативи радниці з питань культури Аліси Подоляк, у приміщенні посольства України у Німеччині відкрилась персональна виставка картин Леоніда Маадира, яка триває й наразі.

Читайте також : Український ілюстратор Сергій Майдуков відмовився отримувати премію миру імені Еріха Марії Ремарка 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе