Статки чиновників контролюватимуть пожиттєво - законопроєкт

Кабінет міністрів України вніс до Парламенту законопроєкт, який має повернути Україну до стандарту ЄС та дозволить виконати один з семи кроків для вступу до союзу.

Зареєстрованний урядом проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо приведення термінології у відповідність до міжнародних стандартів № 9269 повертає статус національних публічних діячів (ПЕП) відповідно до стандартів ЄС та FATF.

Отже топпосадовці знову матимуть статус ПЕП пожиттєво. Це забезпечить ефективний фінансовий контроль за статками посадовців навіть після звільнення з посад, повідомляє Центр протидії Корупції. 

Законопроєкт також передбачає скасування трирічного обмеження для статусу публічного діяча та пропонує застосування ризик-орієнтованого підходу до аналізу фінансових операцій національних публічних діячів, залежно від конкретних факторів та ризиків, якщо вони можуть виникнути через кілька років після звільнення. Аналогічний механізм діє у країнах ЄС.

Читайте також : У Білій Церкві нотаріуси надаватимуть безкоштовні консультації 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе