Українські високопосадовці побоюються, що контрнаступ може не виправдати сподівань партнерів – WP

Вищі посадові особи України намагаються знизити рівень очікувань, побоюючись, що результат контрнаступу може не виправдати сподівань союзників.

Джерело: видання The Washington Post, яке поспілкувалося з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони України Олексієм Резніковим

 В інтерв'ю WP минулого тижня Олексій Резніков заявив, що "очікування від нашої контрнаступальної операції переоцінені у світі".

"Більшість людей чекають на щось величезне", – сказав він. На його думку, це може призвести до "емоційного розчарування".

Резніков розповів WP, що "перше штурмове з'єднання" України готове до початку операції на понад 90%, але деякі підрозділи все ще продовжують навчання за кордоном.

За словами Зеленського, він вважатиме успіхом деокупацію будь-яких українських територій.

"Я не можу вам сказати, які міста, які кордони для нас є значним успіхом, а які – середнім... тільки тому, що не хочу готувати Росію до того, як, в яких напрямках, де і коли ми будемо (наступати.)", – сказав він.

В ідеалі, за словами Резнікова, контрнаступ дозволить не тільки звільнити села і міста, а й "перерізати матеріально-технічні ланцюги (російських – ред.) військ" та "зменшити їхню наступальну здатність".

Україна також просить надати їй озброєння для нанесення ударів на великі відстані, пише WP. Партнери Києва вже давно висловлюють побоювання, що таке озброєння може бути використане для нанесення ударів по території РФ, що потенційно може спровокувати масштабну ескалацію з боку Москви. Але відсутність такого озброєння ставить Україну в дуже невигідне становище, заявив Зеленський.

"Я не зовсім розумію, скажу вам відверто, чому ми не можемо отримати далекобійну артилерію", – сказав він, запевнивши, що Україна не буде використовувати таке озброєння для нанесення ударів по території Росії, чого побоюються деякі союзники.

За словами Зеленського, саме через нестачу далекобійної артилерії українські війська після повернення Херсона не змогли витіснити російські війська з території, яку вони контролюють на лівому березі Дніпра.

"Вони можуть забрати звідти війська і перекинути їх на схід або на південь. І все одно вони підкріплюються. Чому? Тому що вони знають, що ми не можемо до них дістати... і ми страждаємо щодня, тому що вони мають можливість стріляти по наших людях", – сказав Зеленський.

"Вони відвели всі свої командні пункти, склади пального, склади боєприпасів більш ніж на 120 кілометрів. Тому нам потрібне щось цікаве з дальністю дії 150 кілометрів. Їм стало складніше логістично. Але нам потрібно відштовхувати їх все далі і далі", – додав Резніков.

Читайте також : Переговори щодо зернової угоди зайшли в глухий кут 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе