У Білій Церкві до Дня Героїв відбулися урочисті заходи

До Дня Героїв, що відзначається 23 травня, у Білій Церкві відбулися урочисті заходи.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих, які жертвували або продовжують віддавати власне здоров’я та життя заради процвітання України. 

«Цьогоріч День Героїв набув ще більш глибокого сенсу. Наразі наші військовослужбовці, тероборонці, нацгвардійці, прикордонники та інші захисники героїчно боронять рідну землю від російських загарбників на Сході та Півдні України. Сили протиповітряної оборони бережуть мирне небо на Київщиною та іншими областями нашої держави. На жаль, часом віддаючи за це найцінніше – власне життя. Ми ніколи не забудемо подвиг кожного героя, хто продовжує справу своїх пращурів – борців за волю України. Перемога за нами!», – зазначила під час свого виступу заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко. 

Присутні поклали квіти до портретів полеглих захисників України. Крім того, у рамках вшанування пам’яті загиблих, відбувся мітинг та заупокійна служба, яку провели священники Православної Церкви України. 

Після завершення панахиди вони відвідали місця поховання захисників, які загинули від рук російських загарбників, що розташовані на Алеї Слави. 

Нагадаємо, у День Героїв традиційно згадують усіх, хто з ризиком для життя боровся за свободу та незалежність України, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім борцям за українську державу: воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям і воїнам армій УНР і УПА, воїнам АТО і російсько-української війни

Читайте також : У Фурсівській ОТГ відбулася патріотична гра "Джура " 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе