Підрозділи ППО відбили наймасштабнішу атаку БпЛА армії РФ по Києву

В ніч на 28 травня сили ППО збили над Києвом більше 40 безпілотників злочинної армії РФ. Загалом українські сили ППО зафіксували пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54, при цьому 52 з них наші захисники ліквідували.

Про це повідомила пресслужба КМВА а Telegram.

Сьогодні ворог вирішив "привітати" киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БПЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме — баражуючими боєприпасами "Shahed". Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин
, — зазначив керівник КМВА Сергій Попко. 

 За попередньою інформацією, сили ППО збили у небі над українською столицею більше 40 ворожих безпілотників.  Зазначається, що внаслідок падіння уламків збитих БпЛА у різних районах Києва зафіксовані жертви та руйнування.  Зокрема, у Голосіївському районі уламки збитих БпЛА впали на 7-поверхову нежитлову будівлю. Внаслідок цього одна людина загинула і ще одна отримала поранення і була госпіталізована.  Також спалахнула пожежа на даху одного з торгівельних центрів і на території будівництва. 

Зафіксований спалах на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 тис кв. м є один постраждалий.  У той же час у Печерському районі спалахнув дах одного з будинків. У Дарницькому районі вибило шибки та пошкодило двері одного з магазинів.  На всіх місцях працюють екстрені служби, і дані оперативної інформації потерпілих та руйнувань оновлюються та уточнюються постійно, — зазначив Попко.

 Що відомо про нічну атаку на Київ
У ніч проти 28 травня у Києві пролунала серія вибухів на тлі масштабної повітряної тривоги в Україні. Сили ППО збивали ворожі дрони, які окупанти направляли на столицю кількома групами та хвилями. Українські військові збили всі безпілотники противника — жоден не вдарив по цілях у місті. Втім, у результаті падіння уламків БПЛА у Києві сталися руйнування та пожежі у низці районів. Сигнали про загрозу ворожих ударів з повітря у столиці та області скасували лише майже о пів на сьому ранку. 

Читайте також : В уряді вирішили відмовитись від будівництва нового житла для переселенців 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе