Перший фільм про війну в Україні показали в 15 країнах світу

Фільм «Область Героїв» – перша масштабна кінореконструкція реальних героїчних історій простих українців – жителів Київщини, яка вийшла в кінопрокат в Україні, була показана у 15 країнах світу та стала претендентом на кінопремію «Золота Дзиґа».

Фільм знятий українською кінокомпанією IdeaFilms у партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією і присвячений усім волонтерам України. 

6-й місяць фільм «Область Героїв» продовжує світове турне. Завдяки співпраці кінокомпанії з Київською обласною військовою адміністрацією, Міністерством закордонних справ України та українськими посольствами фільм уже побачили в 15 країнах: Ізраїлі, Португалії, Польщі, Індії, Латвії, Литві, Естонії, Туреччині, Німеччині, США, Великій Британії, Швеції, Тунісі та інших країнах. Найбільший польський телеканал TVP зробив у своєму ефірі спеціальний показ фільму на роковини повномасштабного вторгнення, який подивилися мільйони глядачів. В Індії відбувся спеціальний показ українського фільму «Область Героїв» на Міжнародному кінофестивалі в Делі.

«Фільм «Область Героїв» став потужним культурно-інформаційним інструментом поширення та популяризації героїчності Київщини та всіх цивільних українців у свідомості іноземців у багатьох країнах. Ми й надалі будемо підтримувати розвиток української кіноіндустрії на території нашого регіону в цілому і будемо сприяти створенню нових патріотичних фільмів з метою поширення українських цінностей у світі», – зазначив голова КОВА Руслан Кравченко.

«Про «Область Героїв» дізналися у 15 країнах світу тисячі впливових іноземців, які мають авторитет серед своїх співвітчизників: це дипломати, політики, актори, громадські діячі. Всі вони побачили героїчні вчинки та драматичні переживання жителів Київщини під час окупації. Рік роботи разом із Київською обласною військовою адміністрацією приніс потужний результат, і ми надалі продовжуємо працювати над світовим турне фільму разом із Департаментом культури КОВА. Будуть нові країни, де побачать про українських героїв, жителів Київщини», – розповів автор і продюсер фільму Олексій Комаровський.

«Рік тому, в розпал війни, кінокомпанія IdeaFilms почала зйомки фільму «Область Героїв» власними ресурсами, і ми інформаційно підтримали їхню ініціативу. Тому що документалістика – це та сфера, яка не перестає працювати за жодних умов і дуже актуальна, особливо під час війни. Це наша історія, яку за допомогою кіно ми демонструємо світу», – підкреслила голова Держкіно України Марина Кудерчук. 

6 місяців тому, в найтемніший день – 24 листопада, в повний блекаут та всупереч ракетним обстрілам відбулася прем’єра  фільму в Україні, а рівно через пів року кінокартину презентують вже у 15-й країні світу – США. 23 травня в Нью-Йорку на Мангеттені відбувся спеціальний показ фільму «Область Героїв» в одному з найпрестижніших кінотеатральних вишів США – The Lee Strasberg Theatre & Film Institute, для викладачів та сотень американських студентів. Засновником вишу є виходець з України, номінант на премію «Оскар» – Лі Страсберг, народжений на Тернопільщині, в містечку Буданів.

Про фільм «Область Героїв»

Перша масштабна кінореконструкція реальних історій простих українців, які особисто зіграли самих себе. Саме в цьому унікальність цієї кінострічки на основі реальних подій: це кіно без акторів. У фільмі показана кіносповідь українців, які врятували тисячі життів у самому пеклі окупації: в Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Ірпені та інших містах і селах. Кожна героїчна сповідь – це про тисячі українських волонтерів, які  уособлюють незламну українську націю.

Фільм створений  українською кінокомпанією IdeaFilms у партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією та за сприяння Держкіно України. Автор і продюсер фільму – Олексій Комаровський. Режисер фільму – Артур Лерман. Саундтреками до фільму «Область Героїв» стали хіти «Вільні Люди» гурту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» та «Думи» у виконанні Артема Пивоварова та DOROFEEVA

Читайте також : На Київщині невдовзі розквітне шість гектарів лаванди 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе